четвер, 5 вересня 2019 р.

Комбінована плита "Грета — 600 ГЕ-09". Піврічний звіт








Сьогодні виповнилося шість місяців цій білосніжній красуні у маминій квартирі. За цей час ми високо оцінили високу потужність конфорок, їх електропідпал та електричну духовку, а щодо розмірів столу плити є розбіжності у поглядах. Нагадаю, розміри плити 58х50х85 см, а не звичні 60х60х85 см. У фронтальному плані відсутність 2 сантиметрів "довжини" передньої панелі неможливо помітити, а ось відсутність 10 см "ширини" плити відразу впадає у око, коли треба розігріти 3-4 великі 40-літрові виварки води (звичайна річ при домашньому консервуванні) — вони просто не поміщаються на плиті. З іншого боку, зменшена глибина плити забезпечує підвищену зручність доступу до посуду у побутових операціях, коли працюють три конфорки одночасно, а природна чіпкість чавунних решіток дозволяє зручно розташувати на плиті дві шестилітрові та одну десятилітрову каструлі одночасно, вдало розсунувши їх по краях. Електрична духовка загальною потужністю 1,8 кВт забезпечує високу якість випічки, але у ній доцільніше пекти коржі/печиво/пироги, ніж м'ясо. Чому? — спитаєте ви. Тому, що вироби з тіста випікаються лише 40-50 хвилин, а вироби з м'яса/риби — щонайменше 100 хвилин, відповім я. І річ не стільки у збільшенні витрати електроенергії на приготування м'ясної страви (електрична духовка вміє автоматично підтримувати задану температуру методом вмикання-вимикання нагрівачів), скільки у зростанні шансів на зникнення світла протягом 100-120 хвилин запікання м'ясної страви.
Догляд за плитою простий, але клопіткий. Чавунні решітки потрібно мити щодня, оскільки до них пригорає порох з повітря; у разі виявлення плям іржі їх треба зішкребти металевою губкою. На емальованих накривках конфорок час від часу виникають термічні плями, які треба видалити абразивною губкою-тертушкою з поролоном всередині; якщо ці плями не видалити, то вони з часом почнуть іржавіти, що призведе до повного заїржавіння ефектних емальованих накривок за 3-4 роки експлуатації; після видалення забруднення та термоплям з накривок конфорок їх потрібно витерти насухо з обох боків, щоб залишкова волога не залила форсунки, та ретельно відцентрувати на місцях, щоб електропідпал міг працювати. У духовці для полегшення миття її "підлога" зроблена витяжною, і її легко вставити на місце; а ось ефектні хромовані напрямні дека, хоча й задекларовані як знімні, знімати не варто — потім їх дууууже важко впхнути назад, не розваливши при цьому половину плити ))))
Хай Ваші красуні "Грети" будуть усе життя охайними та повністю працездатними!

Немає коментарів:

Дописати коментар